Apartments Waterland

Sfeervolle appartementen

Historie proeven in Edam

Monnickendam vormt een fijne uitvalsbasis voor diverse uitstapjes in de regio. Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoek aan Edam. De stad biedt u naast een schat aan historische monumenten vele bezienswaardigheden. Edam heeft een rijke geschiedenis van scheepswerven, houthandel, koopmansgeest en van de zo bekende kaasmarkt. Tot 1922 werd hier kaas verhandeld, direct van de boer aan de handelaar.

Edam en zijn kaasmarkt

Het middelpunt van dit kleurrijke schouwspel waren de kaasdragers, die de kogelronde kaasjes op houten draagbaren af- en aanvoerden. De industrialisatie van de kaasbereiding maakte hier helaas een einde aan, maar voor toeristen is de oude traditie in ere hersteld. De Kaaswaag dateert uit 1778, in het gebouw is een permanente tentoonstelling over de kaasbereiding ingericht en men kan er kaas proeven en kopen.

Rijk verleden

Edam is een stad met een zeer authentieke Hollandse kern: een overtuigend bewijs voor zijn rijke verleden. Wandel door de oude straatjes en langs de verstilde grachtjes en waant uzelf enkele eeuwen geleden. Maar Edam is meer: het is ook knusse winkelstraatjes en gezellige terrasjes. En bent u een echte jazzliefhebber, dan mag een bezoek aan Mahogany Hall, één van de oudste jazzclubs in het land, niet ontbreken.

Gastenbeoordeling

Een heerlijk, zonnig weekend gehad en alle sfeervolle plaatsjes in de buurt ontdekt.
De Tuinkamer is goed bevallen, alles tip, top in orde en een welkom ontvangst met vele leuke tips, zorgt ervoor dat we zeker een keer retour komen. Succes verder, maar dat zal geen probleem zijn!
veel groetjes,
Ingrid en Hans