Apartments Waterland

Sfeervolle appartementen

Wat is er te doen in Waterland?

De gehele regio staat bekend als het groene en waterrijke gebied direct ten noorden van Amsterdam. Een unieke omgeving waar de vlakke weides worden afgewisseld met historische dorpen en steden, zoals Monnickendam, Marken en Broek in Waterland. Geniet er van de oude stads- en dorpsgezichten en de maar liefst 391 monumenten. Veel van deze vertellen de verhalen en geheimen uit vroeger tijden.

Recreanten opgelet!

Het landelijke deel is zo bijzonder voor Nederland, dat dit door het Rijk werd aangewezen als Nationaal Landschap. Waterland bestaat grotendeels uit veenweidegebied en het is daarom uitermate geschikt voor fietsers en wandelaars. Maar aangezien de rest van het oppervlakte uit water bestaat, is er bovendien een groot aanbod van waterrecreatie. U kunt gaan zeilen op het Marker- of IJsselmeer, per fluisterboot, sloep, roeiboot of kano de kanaaltjes verkennen, of alleen genieten van het uitzicht op een van de vele terrasjes aan het water in de pittoreske dorpen.

Toeristische trekpleisters

Daarbij bevinden zich nog de toeristische trekpleisters als Volendam en Edam in de zeer nabije omgeving en lokt de grote wereldstad Amsterdam alle liefhebbers van kunst, culinaire hoogstanden, bruine kroegen, tot bijzondere straatjes, hofjes en zeer eigentijdse winkeltjes!
Er is zo veel te doen in en om Waterland! Zorg er dus voor dat u óf duidelijk weet wat u wilt, óf dat u in elk geval genoeg tijd heeft om uit te zoeken wat u tijdens uw vakantie wilt gaan doen! Anders komt u zeker tijd te kort.
Zou u de regio graag per fiets verkennen, maar kunt of wilt u deze niet meenemen? U kunt bij ons ook een fiets huren. Vraag ons naar de mogelijkheden.